Logo goudenogen.nl
Logo goudenogen.nl
 
Foto-album Kaartjes Wijsheid Contact
Je bent hier:  Home - Tantra - uitgangspunten


Home
Astrologie
Orakels
Hekserij
New age
Reiki
HSP
Mystiek
Dromen
Yoga
Tantra
Buitenaards
2012
Meditatie
www
Goudenogen.nl

Uitganspunten voor tantra

 
Veel mensen benutten maar een deel van hun orgastisch potentieel. Seks blijft vaak steken in routine. Wil je volledig kunnen genieten van tantra, dan zijn de volgende punten van belang.

Open communicatie
Tantra heeft alles met open communicatie te maken. Wees eerlijk naar je partner toe en vertel hem/haar wat je lekker vindt en wat je niet fijn vindt. Wat voor de een vanzelfsprekend is, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Daarom kan de ander moeilijk weten wat jij lekker vindt. Ga er niet vanuit dat de ander maar moet kunnen aanvoelen wat jij prettig vindt.

Tantra is lef
Bij tantra draait het om durven genieten van ons lichaam, zowel emotioneel, geestelijk als fysiek. Vooral in onze westerse samenleving en de christelijke cultuur hebben we regels opgelegd gekregen dat seks taboe is en eigenwaarde niet te groot mag worden. Met tantra kan iemand maximaal van het leven genieten door zelf opgelegde of cultureel bepaalde beperkingen, zoals schuld of schaamte, te doorbreken.
Anders gezegd: wij zijn allen voortgekomen uit het pure geluk van de seksuele vereniging van een man en een vrouw. Bewust of onbewust zijn we ons hele leven op zoek naar het terugvinden van die energie.

Ga op ontdekkingsreis
Seksualiteit is een rijk terrein waarop veel valt te ontdekken. Ga op ontdekkingsreis. Als je een fantasie hebt, breng die dan in praktijk. Uiteraard heeft je partner het recht om nee te zeggen. Als dat gebeurt dan is het belangrijk om dat op een liefdevolle manier te accepteren. Die fantasie hoeft zeker niet altijd zacht, lief of 'spiritueel' te zijn. Onze geest omvat alles: het lagere en het hogere, het lichte en het donkere. Spiritualiteit betekent alles van jezelf te onderkennen en te omarmen. En onthoudt: Alles wat jij en je partner lekker vinden is goed.

Verwerk het verleden
Veel mensen hebben negatieve ervaringen met seks. Dergelijke ervaringen kunnen het genieten van seksualiteit moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Indien dat het geval is, is het van belang om deze ervaringen te verwerken. Heb vrede met het verleden en leef in het heden.

Meer weten? Verder lezen?

Andere leuke sites over dit onderwerp,
Tantra.nl
Sushumna
Tantra.pagina.nl
Tantra en yoga
Kundalini tantra
De godin en tantra
Eroos.nl
Tantra-yoga
 
 © Copyright www.goudenogen.nl - Contact